09jul
Av: Margit Wintervold Dato: juli 09, 2020 Kategori(er): Forside, Nyheter Comments: 0

Gå i Pippigata, kjør en båttur med Elias, vær med på rebus hvor også Blåfjell ble spilt inn eller besøk Flåklypa – alt dette i en region, og mer til!

For barnefamilier handler feriene ofte om å roe ned og koble av. Vår region byr på en avslappende atmosfære og rike muligheter til barnevennlige aktiviteter som gir hele familien påfyll – sammen.

Aukrustsenteret

Besøk Flåklypa!

Familiepark og museum med muligheter for å treffe Solan og Ludvig. (NB! Raketten på Flåklypatoppen er stengt sommeren 2020 pga covid-19.) Se filmkulisser fra innspillingen av Månelyst i Flåklypa og få med deg den helt nye jubileumsutstillingen i forbindelse med 100-årsjubileet til Kjell Aukrust. Les mer om Aukrustsenteret.

Rørosmuseet Smelthytta

Røroshistorien for store og små

I Smelthytta finner du utstillinger knyttet til Røros Kobberverks historie. Arbeidsprosesser fra gruver og smeltehytter blir presentert med bevegelige modeller, og gjør historien konkret og forståelig for barn og voksne.

Ta med barna på en omvisning der røroshistorien blir forklart på en enkel og forståelig måte! Du får høre om reinsbukken som fant den første kobbermalmen, om hvordan gruvearbeiderne jobbet og hvordan kobber ble framstilt i smeltehytta. Turen går både ute på Malmplassen og Slegghaugene og inn i utstillingene i Smelthytta.

Strand og bad

Badeglede

Det blir ikke sommer uten å ta seg et utebad, uansett hvilket vær vi har. Rørosregionen er full av små og store badeperler i tillegg til utendørsbasseng. Vi har laget en liten oversikt over lokalbefolkningens badefavoritter. Ta turen til Fjällnäs og Røros Bad og Velvære om du ønsker å bade i et basseng.

Doktortjønna. Photo: Marit Eggen

Lær mer om naturen

Røros Lekeland

Høyt og lavt

Røros Lekeland inneholder sklier, tunneler, flere etasjer og er egnet for barn mellom 2-12 år. Liten ballbinge for de minste barna (0-3 år). Her kan de klatre, krype, kjøre sklie, hoppe og leke.

Ekte gardshistorie

Sommersesongen på Dølmotunet byr på en rekke aktiviteter for hele familien. Tunet er åpnet mandag-søndag 24. juni – 30. juli og er et idyllisk sted å ta med barna for å hilse på dyra og hoppe i høyet. I Våningshuset finner du kaféen hvor du kjøpe deg en enkel lunsj eller en kaffekopp med noe attåt. Se alle gårder du kan besøke i sommer her!

Olavsgruva

Opplev gruvegangene

Rørosmuseet inviterer til en times vandring gjennom bergverkshistorien. Turen går med guide gjennom Nyberget og Olavsgruva, 50 meter ned og 500 meter innover til Bergmannshallen. Lyd- og lyseffekter gjør turen til en stemningsfull opplevelse.

MS Fæmund II_Foto_JanNordvaalen

Fæmund II

I sommerhalvåret bringer tradisjonsrike M/S Fæmund II deg langs «innlandshavet» Femunden gjennom naturskjønne omgivelser. Opplev Femundsmarka fra sjøen, eller i kombinasjon med turer i Femundsmarka og områdene rundt. Den røffe naturen i traktene rundt Femunden har lokket mange naturelskere til seg opp gjennom årene.

Fiske for barn-Valdres-Scanout

Fiske og kano

Rørosregionen har mange fiskevann og elver og er et eldorado for fiskeentusiaster.Mange elver, bekker og innsjøer i naturskjønne omgivelser gjør Norge til et paradis for fiske- og naturopplevelser. Fishspot gir en oversikt over det beste innlandsfisket i Norge.

Explore Røros byr på flotte naturopplevelser med gode sjanser for å se bever og et rikt fugleliv. Ingen forhåndskunnskaper nødvendig. En aktivitet som passer for hele familien. Du kan også leie kano hos Røros Sport eller Hodalen Fjellstue.