25jul
Av: Bjørn Marius Narjord Dato: juli 25, 2021 Kategori(er): Nyheter Comments: 0

Trøndelag er et matrike! Mat, drikke og entusiastiske mennesker møtes hvert år til årets store høydepunkt. Trøndersk Matfestival.

Toppbilde av Tom Gustavsen.

5. til 7. august

Den ultimate guiden til overnatting, spisesteder og lokalmat!

I spektakulære omgivelser midt i verdensarven Røros, med slegghaugan som en majestetisk scene, er det duket for gode matopplevelser på Malmplassen. Her finner du et stort matmarked, salgsboder, foredrag og kurs. Det er nok å finne på for liten og stor!

Se alt som skjer under Trøndersk matfestival på Røros her.

Lokalmatsafari. Foto: Ren Røros Frontal
Smak på Ingerlemse fra Kalsa. Foto: Ren Røros Frontal

MATOPPLEVELSER

Under Trøndersk Matfestival på Røros har du en unik mulighet til å oppleve lokalmaten i regionen.

Hva med å delta på pølsemakerkurs med Stensaas Reinsdyrslakteri? Eller få høre om samiske mattradisjoner av Rørosrein? I tillegg til å smake på all den gode hjembaksten fra Kalsa Gårdsbakeri kan du også delta på bakstekurs på gården ved Aursunden.

Røroskjøtt er på plass med sine gode kjøttvarer og spekeprodukter. Denne gode lokalmaten har også funnet veien til Speilsalen på Britannia HotellGalåvolden Gård  byr på et mangfold av smaksopplevelser, kjøtt, ost, sjokolade – eller hva med en nylaga iskrem? Vil du treffe dyra kan du dra til gården og få omvisning også.

Er du opp tatt av å lære om mat? Snakk med alle de gode produsenter som står i bodene. De deler gjerne. Fjellurt har gode tips om urter fra fjellet og skogen, Solsiden honning og Nordli gård serverer fersktappet honning. Heidrun har et rikt utvalg spekeprodukter av kje og Tørresvangen Gårdsysteri byr på hvite og brune oster av geitemelk.

Åpningstider:
Torsdag og fredag kl. 11 – 17.
Lørdag kl. 11 – 16.

Vi har samlet en oversikt over kaféer, spisesteder og andre matopplevelser på Røros.

Lokalmatsafari
Lokalmat fra Røros. Foto: Marius Rua

ANDRE OPPLEVELSER

På Rørosmeieriet kan du oppleve Norges fremste heløkologiske meieri. Her kan du lukte, smake, prøve, lytte – og se hvordan maten blir til i samspill med naturen.

Bli med på Lokalmatsafari og hør om lokalmatens historie og utvikling. Her får du vite opprinnelsen bak noen av Rørosregionens mest kjente produkter og matretter.

I år tilbyr musikkteateret Elden en fireretters lokalmatopplevelse på spillplassen kl. 19. Les mer om Elden og bestill et godt, lokalt måltid her.

OVERNATTING

Det er mange muligheter for overnatting i Rørosregionen. Her finner du blant annet vandrerhjem, hoteller, camping, hytter og leiligheter.

Les mer om Overnatting i Rørosregionen.

Lokalmatkart for Rørosregionen