30jul
Av: margit Dato: juli 30, 2019 Kategori(er): Nyheter Comments: 0

Bli bedre kjent med produsentene fra Destinasjon Røros under Trøndersk Matfestival 1.-3. august

Rørosregionen er ledende innen lokalmat og har blitt døpt til landets lokalmathovedstad, og i 2017 ble Røros kåret til Norges matdestinasjon.

Det bare landskapet og klimaet i regionen gjør at råvarene vokser sakte og får en helt spesiell og ren smak. Sopp, bær, urter og grønnsaker høstes fra den karrige jorda med hver sin unike smak. Den samme rene smaken finner man i kjøttet fra dyra som har beitet på grønne jorder og i lyngkledd skog, og i fisken som har levd sitt liv i det klare, kalde fjellvann.

Ta turen til Trøndersk Matfestival og bryggerifestivalen for å få muligheten til å bli enda bedre kjent med produsentene fra regionen, de fantastiske smakene og de mange historiene bak produktene.

Du finner oss i “telt A” i krysset mellom Munkegata og Bispegata.

Disse kan du møte på Trøndersk Matfestival

Stensaas Reinsdyrslakteri
Galåvolden Gård
Kalsa Gårdsbakeri
Rørosmeieriet
Rørosrein
Dyrk Mølle
Nordli Gård
Eggen Gardsysteri
Fjellurt
Røroskjøtt

Ønsker du å bli enda bedre kjent med mattradisjonene knyttet til produkter fra Røros? Bli med på lokalmatsafari. Destinasjon Røros tilbyr tre ulike safarier som tar deg med på en reise rundt i vår lokale mathistorie. Les mer her.

Festivalkart