18feb
Av: Margit Wintervold Dato: februar 18, 2021 Kategori(er): Forside, Reisetips Comments: 0

Mangler du utstyr eller har du lyst til å prøve noe helt nytt? På Utstyrssentralen på Røros kan du låne et bredt utvalg av sport- og friluftsutstyr. 

Tilbudet er for alle, innbyggere, hyttebeboere og turister, og er helt gratis. Hovedsatsingen er barn og unge, men her finner du også mye og variert utstyr for voksne. Hvis du har lyst til å prøve en ny aktivitet, har vokst fra skøytene fra i fjor eller du har gjester som mangler utstyr, så har du nå muligheten til å låne bra utstyr og prøve deg på forskjellige aktiviteter. Se hva du liker, og kanskje finner du en ny aktivitet du får lyst til å fortsette med. Tilbudet gjør det enda lettere for enda flere å komme seg ut og delta i aktiviteter. 

Blant utstyret du kan låne, er et variert utvalg av turutstyr: langrenns- og slalåmski, skistaver og -sko, truger, kjelker, isfiskebor og pilkestikke, hockeyskøyter, puck og pulk. Her er virkelig noe for enhver interesse og smak. Når sesongen skifter til sommer, vil tilbudet bli utvidet med enda mer utstyr. Fiskestang, ryggsekk, telt, øks, sag, hagespill og mye annet er allerede på plass. 

Dette tilbudet bidrar til bedre folkehelse, mindre forskjeller og lavere forbruk. Du kan låne utstyret i en hel uke og det er gratis. Du trenger bare å registrere deg som bruker før du kommer. Du gjør det på hjemmesiden til Bua [https://www.bua.io/registrer?redirect=%2F]. Etterpå kan du låne utstyr på alle steder der Bua har utlån. Foreløpig er Utstyrssentralen åpen mellom 15 og 18 på mandager og fredager. 

Utstyrssentralen på Røros er den del av Bua-nettverket, som du finner spredt over hele landet. Bua er en nasjonal ideell organisasjon som jobber for at barn og unge skal få mulighet til å prøve flere og mer varierte aktiviteter. Det gjør vi ved å gjøre det enklere for deg å låne utstyr til sport og friluftsliv.

Du finner Utstyrssentralen på Røros i samme hus som Røros Turistkontor, Peder Hiortgata 2. Åpent mandag og fredag mellom 15 og 18.